Fietsplan

Wist je dat je via je werkgever een vergoeding kunt krijgen voor de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets? Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers deze mogelijkheid aan via het zogenaamde fietsplan. Dit betekent dat je met fiscaal voordeel een nieuwe elektrische fiets kunt aanschaffen en daarbij ook nog eens bijdraagt aan een beter milieu en je gezondheid!

Maar wat houdt het fietsplan precies in? Kort gezegd houdt het in dat je via je werkgever een renteloze lening kunt afsluiten voor de aanschaf van een nieuwe fiets. De lening wordt vervolgens afbetaald via je brutoloon, wat betekent dat je minder belasting betaalt en dus voordeliger uit bent dan wanneer je de fiets zelf zou kopen.

Maar het fietsplan biedt nog meer voordelen dan alleen financiële voordelen. Het stimuleert namelijk ook gezondheid en vitaliteit onder werknemers. Door regelmatig te fietsen naar het werk verbeter je niet alleen je conditie, maar ben je ook minder gestrest en productiever op het werk.

En laten we de positieve impact op het milieu niet vergeten. Met een elektrische fiets verminder je niet alleen de uitstoot van schadelijke stoffen, maar vermijd je ook file- en parkeerproblemen.

Kortom, het fietsplan is niet alleen financieel voordelig, maar draagt ook bij aan een gezondere en duurzamere levensstijl. Dus waar wacht je nog op? Informeer bij je werkgever of jij ook gebruik kunt maken van het fietsplan en investeer in een nieuwe elektrische fiets!

Hoe werkt het? :

1)  Je kunt bij ons je nieuwe fiets uitzoeken

2)  Wij stellen een offerte / factuur op en sturen deze direct door naar je werkgever

3)  Werkgever keurt aanvraag goed

4)  Wij zorgen ervoor dat je fiets binnen no-time voor je klaar staat

Fietsplan: Een fiscaal aantrekkelijke manier om werknemers te helpen

Wil je als werkgever jouw werknemers op een goedkope manier een handje helpen en stimuleren om gezond en duurzaam naar het werk te komen? Dan is een fietsplan een perfecte oplossing! Met een fietsplan kunnen werknemers op een fiscaal voordelige manier een nieuwe elektrische fiets of fatbike aanschaffen. En dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor de gezondheid en het milieu.

Bij Moofa bieden we de mogelijkheid om de bikes zelf te designen en personaliseren, zodat jouw werknemers straks niet alleen op een voordelige manier naar hun werk gaan, maar ook nog eens in stijl! Bovendien hebben we een ruim aanbod aan verschillende soorten elektrische fietsen en fatbikes, zodat er voor ieder wat wils is.

Wacht niet langer en informeer bij jouw werkgever naar de mogelijkheden van een fietsplan. Met Moofa ben je verzekerd van een kwalitatieve fiets en uitstekende service. Onze specialisten staan altijd voor je klaar om je verder te helpen en te adviseren.

Fiscale korting op de aanschaf van een fiets

Met een fietsplan kun je als werkgever je werknemers flink tegemoetkomen bij de aanschaf van een nieuwe fiets. Het kan namelijk resulteren in een fiscale korting van wel 75 procent op de aanschafwaarde van de fiets. Dat betekent dat werknemers die bijvoorbeeld een fiets van 2000 euro aanschaffen, een korting tot wel 1500 euro kunnen ontvangen! Het fiscale voordeel dat je als werkgever kunt bieden, is afhankelijk van hoe ver je wilt gaan met het fietsplan.

En goed nieuws: de regelgeving rondom het fietsplan is sinds 2020 een stuk makkelijker geworden. Steeds meer werkgevers maken dan ook gebruik van het fietsplan om fietsen naar het werk te stimuleren. Uit onze ervaringen blijkt dat klanten bijvoorbeeld een korting van €1500 kunnen ontvangen via het fietsplan, waardoor eigen bijdrage tot een minimale wordt gereduceerd. Dit maakt de aanschaf van een nieuwe fiets via het fietsplan dus extra voordelig!

 Heb jij interesse in het fietsplan? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

Volgende lezen

De beste elektrische fatbike

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.